De-a lungul ultimilor ani elevii Şcolii Roşia au beneficiat de mai multe tabere gratuite oferite lor cu ajutorul mai multor susţinători şi prieteni fideli ai comunei şi ai şcolii. Astfel, prin grija Primăriei, peste 100 de copii au putut merge,în fiecare an, pentru o săptămână într-o tabără gratuită la Cărări, în judeţul Alba. Tot de tabere gratuite de vară au beneficiat în ultimii 7 ani şi elevii din Caşolţ care au avut rezultate bune la învăţătură. Aceste tabere în care s-a pus accent pe prommovarea istoriei în rândul tinerilor au fost posibile datorită donaţiilor primite de la prietenii ca Gail Harris, Dorothy Fraser, Stanley Tucker sau Asociaţia Deventer-Roemenie.
Excursiile întreprinse cu elevii şcolii Roşia s-au desfăşurat atât în orizontul local, cât şi în afara judeţului,axându-se pe vizitarea de obiective istorice, de monumente ale naturii sau de oraşe din judeţele învecinate.
Întrecerile pe teme culturale, pe probleme de agricultura sau în domeniul sportului au fost întotdeauna sarea şi piperul întâlnirilor dintre elevii structurilor care formează Şcoala Roşia şi, indiferent de cine a pierdut, câştigator a fost mereu spiritul de competiţie, fair play-ul şi sănătatea. A devenit o tradiţie concursul anual pe probleme de agricultură şi zootehnie desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Agricole Sibiu, dar şi crosul Villanova sau campionatul anual de fotbal dintre structurile Roşia,Nou,Daia şi Caşolţ atrag spre mişcare în aer liber foarte mulţi elevi şi chiar profesori. Foarte popular a devenit şi concursul pe teme de informatică care atrage anual tot mai mulţi competitori.
De-a lungul acestui an şcolar avem programate în calendarul de activităţi extraşcolare mai multe serbări şi concursuri cum ar fi: “Hallowen”, octombrie.
“1 Decembrie-Ziua Naţională”.
“Serbarea de Crăciun”.
"15 ianuarie-Mihai Eminescu”
“24 ianuarie-Ziua Unirii”.
“8 martie-Ziua mamei”.
“1 iunie-Ziua Copilului”.
Carnaval, 25 febr 2011.
Balul adolescentului 6 mai 2011
Cupa "Villanova" la cros, luna octombrie.
Turneul comunei la fotbal, pe parcursul anului.
Concurs de tenis de masă.
"Ziua porţilor deschise"- luna aprilie.
"Cerc de arte", Roşia, elevii claselor V-VIII.
"Formaţii dansuri folclorice", elevii claselor V-VIII, Daia, Nou.
Promovarea imaginii şcolii are următoarele obiective:
- Crearea si promovarea unei imagini instituţionale pozitive în comunitate. - Elaborarea unor proiecte locale care să vizeze multiplicarea experienţei pozitive şi a exemplelor de bună practică în managementul instituţional. - Personalizarea oferteieducaţionale la nivel instituţional prin diversificarea si flexibilizarea acesteia în funcţie de nevoile si interesele partenerilor si beneficiarilor procesului educaţional. - Colaborarea eficientă cu toţi reprezentanţii minorităţilor etnice. - Promovarea unor proiecte focalizate pe reducerea abandonului scolar, integrarea elevilor pe piaţa muncii, susţinerea elevilor cu dezavantaj social şi conduite de risc, susţinerea elevilor în alte abilităţi. - Armonizarea ofertei de servicii educaţionale şi formare permanentă cu nevoile specifice identificate în unitatea scolară şi comunitatea locală. - Promovarea imaginii instituţiei şi factorilor ce îşi asumă responsabilităţile în procesele de descentralizare şi asigurare a calităţii educaţiei.
Vineri, 18 februarie, a fost difuzata stirea ProTV legata de implementarea proiectului Fiecare Copil in Gradinita, realizata in Rosia, judetul Sibiu. Daca nu ati vazut deja stirea, puteti vizualiza materialul accesand link-ul de mai jos:
Proiectul CREARE ŞI DEZVOLTARE CENTRU DE TINERET NUCET-COMUNA ROŞIA va fi implementat de către Asociaţia Europeană Thalheim Rumanien în colaborare cu Primăria comunei Roşia. Obiectivul general al centrului este crearea unei infrastructuri specifice pentru dezvoltarea activitatilor de tineret.Centrul de Tineret este un proiect de informare si formare a tinerilor în vederea pregatirii lor pentru o societate moderna si deschisă.Proiectul este permanent si urmareste cresterea gradului de implicare a tinerilor în viata socio-economica si culturala a comunitatii si diversificarea ofertei de servicii si programe pentru tineret. Crearea Centrului de Tineret se va face prin reabilitarea clădirii fostei şcoli din Nucet ca urmare a unor lucrări de reparaţii exterioare şi interioare (renovarea acoperişului, zugrăviri, înlocuirea duşumelei existente, amenajarea unui grup social, înlocuirea geamurilor şi a uşilor cu tâmplărie termopan, instalarea unei centrale termice). Totodată sunt necesare si lucrări de amenajare ambientală a spaţiului din curtea Centrului de Tineret. Misiunea Centrului de Tineret este de a aduce un plus de valoare societatii ajutand la formarea profesionala a tinerilor, prin dezvoltarea si diversificarea serviciilor de informare, consiliere si consultanta acordate cestora, in vederea pregatirii pentru o societate moderna si deschisă.
Prezent in categoriile: